CATALUNYA INDEPENDENT

Per als qui vam néixer fa 73 anys i que hem corregut un xic de món i vivim en el país on hi ha el Born, ahir va ser un dia remarcable.
Remarcable pels planys que vam oir de les dones de Jerusalem que lamentant la sort del “tronc verd”, en veritat profetitzaven la sort d’elles i del seus fills en una ciutat que tenia només uns 35 anys de floritura i menys de 65 d’una nació ‘constitucional’.
Remarcable també per què un poble veia patentitzat l’inici de la realització d’un mite, en el sentit acadèmic del mot, després d’una llarga caminada “in hoc lacrimarum valle”.
Remarcable perquè molts socialdemòcrates no anaren a votar per fidelitat a un projecte de canvi constitucional que es farà quan vinguin els temps messiànics.
Remarcable perquè les dretes, les semidretes, les semiesquerres i altres entitats inventades recentment veien indignades com els hi havien pres el carrer.
Remarcable perquè molts juristes no sabien ben bé què dir.
Remarcable perquè molts temien el que veien i no s’atrevien a manifestar-se.
Molt remarcable, però, perquè avis, adults, joves, adolescents i infants, pels nostres carrers, somniàvem amb la llibertat.
A tots plegats, però, ens caldrà que despertem a la realitat… que vol dir heroisme i coherència!

Jaume González-Agàpito

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.