EL TRÀFEC DE LA PROSTITUCIÓ ENS AVERGONYEIX

 

Un conegut diari romà, publicava aquestes dades:

1.    500.000 dones dedicades a la prostitució a Europa.

2.    50.000 a Itàlia, moltes tractades com esclaves.

3.    D’aquestes 50.000, 17.000 són menors d’edat.

4.    Una prostituta, en un any, ‘guanya’ entre 120,000 y 150.000 dòlars.

5.    Únicament la meitat  de les dones estrangeres saben, quan entren a Itàlia, que estan destinades al mercat de la prostitució.

6.    El ‘producte’ del mercat anual de la prostitució va dels 5.000 als 7.000 milions de dòlars.

Per si tot això no fos suficient, la regidora de “Política social” de Ajuntament de Roma comparava el mercat de la prostitució, per la importància del capital mogut, pels comportaments ‘mafiosos’ que suscita i pels problemes de seguretat ciutadana que genera, als mercats de les armes i al de la droga.

Dues vegades a la setmana la policia deixa, davant de la nova Casa d’accoglienza de Roma, de deu a vint noies cada vegada. Solen ser moldaves o romaneses, d’entre 14 a 18 anys. Deia el diari que, ara, aquetes protitutes joveníssimes omplen els carrers de Roma (“che ormai riempiono le strade di Roma”).

El tràfec de les anomenades baby prostitute, és un tràfec internacional i organitzat.Trepitja els drets de les persones més dèbils. És una nova mena d’esclavatge. És l’altra cara – interna – de l’anomenat “turisme sexual”, practicat en determinats països del món.

Podem quedar-nos creuats de braços davant tanta infàmia i tanta corrupció amb noies menors d’edat?

Que ningú, però, s’escandalitzi únicament perquè això passa en un país veí i en una ciutat, per diversos motius, ‘sagrada’ per als cristians: a casa nostra i davant dels nostres ulls, en un país que proclama a crits la vigència dels drets humans i de les garanties constitucionals, passa el mateix. Aquí, però, ningú diu res.

Hem d’aixecar la veu, i no pas únicament per defensar la moral i els bons costums, sinó, i sobre tot, per denunciar aquestes pràctiques contra el drets inalienables de la persona humana.

Jaume González-Agàpito

1 thought on “EL TRÀFEC DE LA PROSTITUCIÓ ENS AVERGONYEIX

  1. Acabo de llegir aquest petit article sobre la prostitució a l’UE i he volgut dir algunes coses també al respecte, si vostè m’ho permet. Les lleis dels diversos Estats Europeus són massa laxes amb els qui les infringeixen. La majoria de les prostitutes que venen a Europa, són originaries de l’Europa de l’Est i això comporta que en molts de casos, les diverses persones que exerceixen la prostitució, ho fan per necessitat econòmica. No oblidem que hi ha tant prostitució femenina com masculina i en molts dels casos, es pot dir, que aquestes persones venen enganyades (un 90%), amb la promesa d’una vida millor, que el país d’origen. Cal cercar una solució en el mateix lloc d’origen i fer que aquestes persones no es deixin enganades tan fàcilment pels qui fan aquest tràfic. Però és veritat, que darrera aquest gran negoci (es calcula que ocupa el 3º lloc mundialment en quant a guanyar diners), a vegades es troben gent amb una gran influència a nivell polític, policial i un llarg etc. I per això, molts dels qui es troben darrera, no volen aplicar les lleis o endurir-les, per tal de poder prosseguir amb el seu explícit enriquiment econòmic. I per desgracia, és una gran tristor, que la societat en lloc d’evolucionar, se’n torna enrere cada dia més. Afany de guanyar diners, és l’únic que mou aquest món.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.