L’ESGLÉSIA COPTA, ESTRIPA LES CARTES?

  1. Un servidor, el 1974-1975, a Khartoum del Sudan, sent agregat-substitut durant molt de temps del Nunci Apostòlic i Delegat Apostòlic per a la Regió del Mar Roig [Aràbia Saudita, els dos Ienens, Oman, Qatar, Unió dels Emirats, Somàlia i Djibouti] vaig iniciar una precoç i bona relació amb l’Església Copta i la seva jerarquia. Aquest any en serà el cinquantenari.
  2. Relació personal que ha continuat, des d’altres llocs i des de Barcelona, ​​durant molts anys de la meva vida. Al mes de setembre de 2023, vaig tenir ocasió, amb més de 400 cristians de diverses confessions, de veure durant més d’una hora i saludar personalment S. S. el papa copte Tawadros II, al Caire.
  3. És per això i per la meva dedicació a l’ecumenisme des del 1960, que aquesta notícia ha copès el meu cor de manera molt forta.
    • Comunicat de premsa del 7 de març de l’Església ortodoxa copta:
    • “Després de consultar amb les esglésies germanes de la família ortodoxa oriental s’ha pres la decisió de suspendre el diàleg teològic amb l’Església catòlica, reavaluar els resultats que el diàleg ha aconseguit des del començament fa vint anys, i establir noves normes i mecanismes perquè el diàleg seguiu endavant”.
  4. Déu no permeti que cap malentès colpegi i sigui. la fallida el gran treball ecumènic que s’ha realitzat entre coptes i catòlics romans des de fa mig segle!

Mons. Jaume González-Agàpito Granell

Mons. Jaume González-Agàpito Granell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.