MONTSERRAT PUIGDELLÍVOL MEDALLA AL MÈRIT ECUMÈNIC

Ahir “Cristians per Terrassa” va donar la Medalla al Mèrit Ecumènic a la Sra. Montserrat Puigdellívol i Manzano, Directora del Secretariat Diocesà d’Ecumenisme de l’Arquebisbat de Barcelona, a l’Auditori de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa.

1. Montserrat Puigdevívol és una terrassenca que fa 25 anys treballa en el camp de l’Ecumenisme. Hi ha treballat molt bé i és una persona coneguda i apreciada en aquest àmbit a Catalunya. Coneix a quasi tothom dels responsables de les diverses confessions cristianes a casa nostra i tots han admirat i valorat la seva  capacitat de crear bones relacions i inclús de una veritable amistat entre els membres de les diverses comunitats cristianes a Catalunya.

Com a terrassenca a col·laborat intensament en les iniciatives ecumèniques d’aquella ciutat del Vallés que sempre s’ha distingit en les seves bones relacions entre les diverses comunitats cristianes.

2. L’Arquebisbat de Barcelona té la sort d’haver elegit a una persona que és una dona, que és relativament jove i que posseeix un bon bagatge d’experiència i d’eficàcia en el camp de l’Ecumenisme i de les Relacions Interreligioses, per una responsabilitat diocesana important.  Amb l’avantatge també que també és una persona que, des de la base dels fidels, s’ha format durant més de 24 anys en les tasques d’aquets dos camps.

Representa per l’Arxidiòcesi de Barcelona la fi institucional de certa tendència, en l’Ecumenisme i en les Relacions Interreligioses, d’algunes persones d’aquelles que, de fet, sempre han manat amb els tiris i els troians, però que havien convertit l’Ecumenisme i les Relacions Interreligioses únicament en un fet acadèmic i de “política social”.

3. Els terrassencs han guardonat una conciutadana seva que, inclús per aquell bisbat, pot ser una vàlida referència en dos camps, l’Ecumenisme i les Relacions Interconfessionals, en els quals Terrassa, sobre tot a partir de la tasca i el testimoniatge del catòlic seglar Sr. Màrius Heras Moreno i del protestant el Pastor David Muniesa Audivert, tots dos guardonats també amb la mateixa Medalla al Mèrit Ecumènic l’any 2013, ha estat per a tots els catalans, i també per a molts de més lluny, una bona referència i un lloc per imitar.

Jaume González-Agàpito

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.