PUTIN, PUSSY RIOT I ORTODOXIA

La stardsystem Madonna ha defensat a Polònia les Pussy Riot que executaren tot un show anti-Putin davant de la iconòstasi de la catedral del Crist Salvador inaugurada l’any 2.000. Jo la vaig visitar un mes abans de la seva consagració pel patriarca Alexis II. És un temple construït en set anys, al mateix lloc on Stalin derrivà l’antiga església construïda, durant 70 anys pels tsars, i hi va posar un complex de piscines.

La fiscalia russa demana per a les Pussy Riot 3 anys de presó. L’oposició russa, els ‘artistes’ de molts països i els ‘progressistes’ d’arreu creuen que les Pussy Riot són completament inocents. S’invoquen un conjunt de drets, de lleis i de normes.

Però sembla que tant les detingudes, com el seu advocat, com l’oposició, com els artristes i com els que es creuen ‘progressistes’ ignoren quelcom molt important. Per a l’Ortodoxia les esglésies són llocs sagrats i destinats únicament al culte, no uns locals, com en algunes esglésies anglicanes, catòliques, luteranes, reformades i protestants, on es poden fer concerts, dicursos, reunions i assemblees.

Pot ser les Pussy Riot confongueren l’església que hi ha al costat del Museu Pushkin de Moscou amb un local obert al públic, amb una discoteca o amb una església occidental.

Jaume González-Agàpito

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.