LA PARRÒQUIA DE SANTA MARIA REINA DE BARCELONA NO HA POGUT TANCAR EL MENJADOR SOCIAL “EL PA DE SANT OLEGUER 

  1. El meu mes pregon agraïment als meus estimats feligresos que, en aquest moment de prova i d’alguna mesquinesa, non han permès que el nostre menjador social “El Pa de Sant Oleguer” fos tancat quan vaig disposar, el dia 15 del mes que som, un canvi, una reestructuració i una reorganització d’aquest menjador social.
  2. El vam inaugurar, fa quasi 25 anys, el 1 d’octubre de 1997. La nostra parròquia fou la primera de tenir un menjador social propi al, llavors, Arquebisbat de Barcelona. La quantitat de col·laboradors ha estat molt gran, en aquest quart de segle, i, molts, molts d’ells, han estat exemplars.
  3. Ahir quatre persones van fer possible continuar tenint obert aquest lloc tan volgut i estimat pels més pobres de Barcelona. Déu les beneeixi. També les quatre que han servit avui. Demà tornarem a les solències acustumades i a les formes habituals per l’entrada del carrer Moneders.
  4. Avui, a les 4 de la tarde, que el rector a anat a comprar, en mànigues de camisa, 35 barres de pa a Sarrià perquè no n’hi havia, s’ha trobat amb quelcom fora de tota previsió. Un bon senyor, ja de certa edat, s’ha agenollat davant d’ell, al carrer, i li ha dit: “Monsenyor, no tanqui el menjador “El Pa de Sant Oleguer: Déu no ho vol”.
  5. La Parròquia, doncs, seguirà pagant l’electricitat, el gas, l’aigua, el manteniment, algun impost i algunes compres del Menjador Social “El Pa de Sant Oleguer” com ha fet sempre, fins ara. Però amb una altre organizació. Encara que,avui, el compte corrent de la Parroquia a CaixaBank és de – 594,42 €, el compte del Santuari és de + 8,19 € ! I el de Caritas ( i del Menjador Social) és de + 1,58 €. Déu ajudarà. I, pot ser alguna bona persona que voldrà dipositar algun euro al compte de Parròquia Maria Reina (Carites/Menjador): ES14 2100 0481 3402 0022 9266.
    Moltes gràcies!

Mons. Jaume González-Agàpito

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.